maj
JADŁOSPIS
Data |
Śniadanie |
Obiad |
|
|||
06.05.2024r. Poniedziałek |
Płatki kukurydziane z kulkami nesquik 250g na mleku, bułka pszenna 40g, masło 7g, powidła śliwkowe. [1,3,7]
|
Ryż na rosole z natka pietruszki: włoszczyzna w różnych proporcjach30g, porcja rosołowa 60g, ryż 50g, natka pietruszki 2g. Kurczak z makaronem i warzywami; filet 50g,makaron razowy 40g,warzywa 40g,olej 5g,cebula 5g, kompot mieszany. [1,3] |
|
|||
07.05.2024r. Wtorek
|
Chleb mieszany 50g,masło extra 7g, szynka z indyka 50g, ogórek świeży, pomidor, herbata z cytryną . jabłko [1,7] |
Zupa neapolitańska: włoszczyzna w różnych proporcjach 30g, kasza jęczmienna 20g, Ziemniak 60g, pulpety wieprzowe w sosie wlasnym100g, surówka wielowarzywna 70g, kompot mieszany. [1,3] |
|
|||
08.05.2024r. Środa |
Bułka kajzerka 50g, masło 7g,ser żółty 20g, jogurt gratka owocowy , kakao na mleku 200ml, mandarynka [1,7] |
Zupa ogórkowa z ziemniakami: włoszczyzna w różnych proporcjach 30g, ziemniaki 60g, ogórek kwaszony 10g,jogurt naturalny 20g, mąka pszenna 5g. Ryż zapiekany z jabłkami i bitą śmietan; ryż 60g,jabłka 40g, śmietana wiejska 18% 20g,cukier puder 3g,cukier waniliowy. Kompot mieszany. [1,7] |
|
|||
09.05.2024r. Czwartek |
Pieczywo razowe 50g,masło 7g,jajko gotowane 20g, ogórek kiszony20g, kawa zbożowa na mleku, banan. [1,3,7]
|
Rosół z makaronem ; makaron pszenny 50g,włoszczyzna w różnych proporcjach 30g. Ziemniaki 60g, potrawka mięsno warzywna 80g. Mizeria 60g,kompot owocowy mieszany 200ml [1,7]
|
|
|||
10.05.2024r. Piątek |
Bułka grahamka 50g, masło 7g,pasta rybna pomidorowa z serem żółtym 50g, ogórek kiszony 10g, herbata z cytryną. [1,7,9,10] . |
Barszcz czerwony z ziemniakami: włoszczyzna 30g, śmietana wiejska 18% 20g, mąka pszenna 2g,zakwas 20g, burak czerwony 50g. Ziemniaki 80g. Pierogi z serem 120g. Kompot owocowy. [1,3,7] |
|
|||
|
Woda mineralna niegazowana do picia dostępna przez cały dzień na salach i jadalni.
Alergeny występujące w posiłkach: |
|||||
|
1. Zboża zawierające gluten |
2. Skorupiaki i produkty pochodne |
3. Jajka i produkty pochodne |
|||
|
4.Ryby i produkty pochodne |
5. Orzeszki ziemne (archaidowe) |
6.Soja i produkty pochodne |
|||
|
7.Mleko i produkty pochodne |
8.Orzechy |
9.Seler i produkty pochodne |
|||
|
10.Gorczyca i produkty pochodne |
11.Nasiona sezamu i produkty pochodne |
12.Dwutlenek siarki
|
|||
|
13.Łubin
|
14.Mięczaki
|
|
|||
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Używane przyprawy: pieprz majeranek, bazylia, liść pietruszki, kopru , zioła prowansalskie mogą zawierać śladowe ilości alergenów 1,2,4,7,9,10,11,12,13 według oświadczenia producenta.
Zastrzega się zmiany w jadłospisie:
INTENDENT: DYREKTOR: