kwiecień
JADŁOSPIS
Data |
Śniadanie |
Obiad |
||
22.04.2024r. Poniedziałek |
Pieczywo wieloziarniste 50g, masło 7g, parówka na gorąco 65g, ogórek kiszony, herbata malinowa, cukier 5g. [1,7,10] Jabłko |
Zupa ziemniaczana z wkładką ; włoszczyzna w różnych proporcjach 60g, ziemniaki 40g,kiełbasa targowa 20g, porcja rosołowa 60g, mąka pszenna 5g, masło extra 5g. Ryż zapiekany z jabłkami i bitą śmietaną; ryż 60g, jabłka 40g, śmietana wiejska 18% 20g,cukier puder 3g, Kompot mieszany. [1,6,7] |
||
23.04.2024r. Wtorek |
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi i kulkami nesguik 250g, bagietka pszenna 30g, masło 5g, miód 5g. Biszkopty. [1,7]. |
Zacierka na rosole; włoszczyzna 30g, makaron pszenny 50g,natka pietruszki 2g, porcja rosołowa 80g, Kluski śląskie, gulasz wieprzowy : mięso wieprzowe 80g, kluski śląskie 80g, olej rzepakowy 10g, cebula 2g.Surówka z ogórka kiszonego 70g, kompot owocowy. [1,3,7]
|
||
24.04.2024r. Środa |
Pieczywo pszenno-żytnie 50g,masło extra 7g, jajko gotowane, pomidor, ogórek świeży 20g,kawa zbożowa na mleku, cukier 5g. [1,3,7]
|
Zalewajka z ziemniakami: włoszczyzna w różnych proporcjach 30g,porcja rosołowa 70g, zakwas 20g, śmietana wiejska 18 % 10g,mąka pszenna 2g. Naleśniki z serem ; mąka pszenna 40g, mleko 2% 75g, jajka 30g, olej rzepakowy 5g, ser biały 50g, kompot owocowy. [1,3,7,10]
|
||
25.04.2024r. Czwartek |
Bułka Paluch 50g, masło 7g , twarożek ze szczypiorkiem, pomidor, ogórek świeży 40g, kawa zbożowa na mleku, cukier 5g. Banan. [1,7] |
Zupa pomidorowa z ryżem: ryż 20g, włoszczyzna w różnych proporcjach 30g, porcja z kurczaka 50g,przecier pomidorowy 5g,śmietana wiejska 18% 20g, mąka pszenna 2g, Ziemniaki 60g,filet drobiowy pieczony 80g. Mizeria 70g, kompot mieszany 200ml, [1,3,7,10] |
||
26.04.2024r. Piątek |
Bułka grahamka 50g, masło 7g, pasta rybna z makreli w sosie pomidorowym z serem białym 40g, herbata z owoców leśnych, cukier 5g. [1,4,7,10] |
Zupa ogórkowa z ziemniakami: włoszczyzna w różnych proporcjach 30g, porcja rosołowa 60g, ziemniaki 60g, ogórek kiszony 10g, śmietana wiejska 18% 20g, mąka pszenna 2g,natka pietruszki. Pierogi z serem i masłem 150g, kompot mieszany. [1,3,7,10] |
||
Woda mineralna niegazowana do picia dostępna przez cały dzień na salach i jadalni.
Alergeny występujące w posiłkach: |
||||
1. Zboża zawierające gluten |
2. Skorupiaki i produkty pochodne |
3. Jajka i produkty pochodne |
||
4.Ryby i produkty pochodne |
5. Orzeszki ziemne (archaidowe) |
6.Soja i produkty pochodne |
||
7.Mleko i produkty pochodne |
8.Orzechy |
9.Seler i produkty pochodne |
||
10.Gorczyca i produkty pochodne |
11.Nasiona sezamu i produkty pochodne |
12.Dwutlenek siarki
|
||
13.Łubin
|
14.Mięczaki
|
|
||
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Używane przyprawy: pieprz majeranek, bazylia, liść pietruszki, kopru , zioła prowansalskie mogą zawierać śladowe ilości alergenów 1,2,4,7,9,10,11,12,13 według oświadczenia producenta.
Zastrzega się zmiany w jadłospisie:
INTENDENT: DYREKTOR:
JADŁOSPIS
Data |
Śniadanie |
Obiad |
||
29.04.2024r Poniedziałek |
Pieczywo wieloziarniste 50g, masło 7g, pasta jajeczna z szczypiorkiem 40g, ogórek kiszony, kawa zbożowa na mleku 200ml, cukier 5g. Jabłko. [1,3,7.10] |
Kapuśniak z kiełbasą ; włoszczyzna w różnych proporcjach 30g, kiełbasa drobiowa 20g,masło 2g, mąka pszenna 5g, koncentrat pomidorowy 5g. Makaron z serem 100g, kompot mieszany 200ml. [1,7,9] |
||
30.04.2024r Wtorek |
Bułka paluch 50g,masło extra 7g, szynka drobiowa 20g, ogórek kiszony 20g, herbata malinowa 200ml, cukier 5g. [1,7,10] Paluszki. |
Zupa z kaszy jęczmiennej; włoszczyzna w różnych proporcjach 30g , kasza jęczmienna 20g. Ziemniaki 80g, kotlety schabowe pieczone 80g. Mizeria 60g. Kompot z owoców mieszanych [1,3] |
||
|
|
|
||
|
|
|
||
|
|
|
||
Woda mineralna niegazowana do picia dostępna przez cały dzień na salach i jadalni.
Alergeny występujące w posiłkach: |
||||
1. Zboża zawierające gluten |
2. Skorupiaki i produkty pochodne |
3. Jajka i produkty pochodne |
||
4.Ryby i produkty pochodne |
5. Orzeszki ziemne (archaidowe) |
6.Soja i produkty pochodne |
||
7.Mleko i produkty pochodne |
8.Orzechy |
9.Serer i produkty pochodne |
||
10.Gorczyca i produkty pochodne |
11.Nasiona sezamu i produkty pochodne |
12.Dwutlenek siarki
|
||
13.Łubin
|
14.Mięczaki
|
|
||
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Używane przyprawy: pieprz majeranek, bazylia, liść pietruszki, kopru , zioła prowansalskie mogą zawierać śladowe ilości alergenów 1,2,4,7,9,10,11,12,13 według oświadczenia producenta.
Zastrzega się zmiany w jadłospisie:
INTENDENT: DYREKTOR: