Kalendarium

Wtorek, 2018-11-13

Imieniny: Arkadii, Krystyna

Statystyki

  • Odwiedziło nas: 279611
  • Do końca roku: 48 dni
  • Do wakacji: 220 dni
Jesteś tutaj:
  1. Start
  2. Jadłospis

Jadłospis

JADŁOSPIS

 

Data

 

Śniadanie

 

Obiad

29.10.2018r.

Poniedziałek

                        

 

 

Pieczywo pszenno - żytnie 70g, masło 7g, schab pieczony 20g, pomidor 40g, ogórek świeży 40g, herbata malinowa 200ml, cukier 5g, jabłko[1,7]

Kapuśniak z kiełbasą drobiową: kapusta kwaszona 50g, włoszczyzna 30g, kiełbasa drobiowa 20g, masło 2g, mąka pszenna 2g, ziemniaki 40g, koncentrat pomidorowy 10g,

Makaron zapiekany z jabłkami: makaron pszenny 50g, jabłka 20g, masło ekstra 1g, cukier 5g , kompot truskawkowo jabłkowy 200ml, miód 6g , bułka z serem [7]  

30.10.2018r.

Wtorek

Bułka maślana 40g, masło 7g, dżem wiśniowy 10g, mleko 2% 200ml, płatki kukurydziano i zbożowo czekoladowe 30g, marchewka [1,7]

Zupa pomidorowa z makaronem: makaron pszenny 50g, włoszczyzna 30g, przecier pomidorowy 15g, śmietana wiejska 18% 20g, mąka pszenna 2g,

Bitki wieprzowe z ziemniakami: schab wieprzowy 100g, mąka pszenna 2g, olej rzepakowy 10g, cebula 2g, ziemniaki 100g,

Surówka z buraczków zasmażanych: burak 50g, masło 2g, mąka pszenna 2g, cebula 2g, kompot truskawkowo- wiśniowy 200ml, cukier 5g, [1,3,7]

31.10.2018r.

Środa

 

 

 

Pieczywo pszenno żytnie 70g, masło 7g, jajko gotowane 30g, ogórek świeży 30g, kawa zbożowa na mleku 200ml, cukier 5g, winogron [1,3,7]

Zupa wiejska z kiełbasą i groszkiem zielonym: włoszczyzna 30g, ziemniaki 50g, masło 2g, mąka pszenna 2g, przecier pomidorowy 2g, kiełbasa drobiowa 20g, groszek zielony 3g,

Łazanki z mięsem i kapustą: makaron pszenny 40g, mięso wieprzowe 40g, kapusta kiszona 40g, cebula 2g, olej rzepakowy 2g, kompot porzeczkowy 200ml, cukier 5g, banan [1,3,7]

02.11.2018r.

Piątek

Chleb pszenno -żytni 70g, pasztet drobiowy 20g, papryka świeża 30g,  herbata owocowa 200ml, cukier 5g, ziarno słonecznika

[1,7]

Zupa koperkowa z ryżem: włoszczyzna 30g, ryż biały 20g, śmietana wiejska 18% 20g, koperek świeży 1g, mąka pszenna 5g,

Naleśniki z serem białym i musem truskawkowym; mleko 2% 60ml, mąka pszenna 40g, jajko 15g, olej rzepakowy 5g, cukier 10g, jogurt naturalny 6g, ser biały 30g, truskawka mrożona 30g, kompot porzeczka- jabłko 200ml, cukier 5g, mandarynka [1,3,7] 

                                              Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jajka i produkty pochodne

4.Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (archaidowe

6.Soja i produkty pochodne

7.Mleko i produkty pochodne

8.Orzechy

9.Serer i produkty pochodne

10.Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne

12.Dwutlenek siarki

 

             13.Łubin

 

14.Mięczaki

 

 

         

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Używane przyprawy: pieprz majeranek, bazylia, liść pietruszki, kopru , zioła prowansalskie mogą zawierać śladowe ilości alergenów 1,2,4,7,9,10,11,12,13 według oświadczenia producenta.

Zastrzega się zmiany w jadłospisie:

INTENDENT:                                                                                            DYREKTOR:

 

JADŁOSPIS

Data

Śniadanie

Obiad

 

05.11.2018r.

Poniedziałek

 

 

 

 

Pieczywo pszenno żytnie 70g, masło 7g, parówka drobiowa na gorąco 50g, ketchup 10g, ogórek świeży 30g, herbata owocowa 200ml, cukier 5g, ziarno dyni [1,7]

 

Zalewajka: włoszczyzna 30g, ziemniaki 100g, śmietana wiejska 18% 20g, zakwas 20g, mąka pszenna 3g,

Placki drożdżowe z jabłkami: mąka pszenna 40g, mleko 60ml, jajko 10g, cukier 2g, drożdże 4g, jabłko 50g, olej rzepakowy 20g, cukier puder 2g, kompot truskawkowo- jabłkowy 200ml, cukier 5g, bułka z serem, [1,3,7]

06.11.2018r.

Wtorek

Pieczywo razowe 70g, masło 10g, pasta jajeczna: jajko 30g, śmietana wiejska 18% 10g, szczypiorek 3g, kawa zbożowa na mleku 200ml, cukier 5g,  [1,3,7]

Zupa neapolitańska: włoszczyzna 30g, kasza jęczmienna 30g, ziemniaki 15g,

Ziemniaki 100g, gulasz z szynki wieprzowej 100g, cebula 2g, olej rzepakowy 5g, mąka pszenna 10g, surówka z buraczków zasmażanych: burak 50g, masło 2g, mąka pszenna 2g, cebula 2g, kompot porzeczkowo - jabłkowy 200ml, cukier 5g, kostka jabłko [1,7]

07.11.2018r.

Środa

 

 

 

Bagietka pszenna 30g, masło 5g, jogurt danon 150g, kakao na mleku 200ml, cukier 5g, sałatka owocowa [1,7]

Zupa fasolowa z ziemniakami: włoszczyzna30g, fasola 10g, ziemniaki 90g, masło 2g, mąka pszenna 2g, przecier pomidorowy 2g

Spaghetti z sosem warzywno - mięsnym: makaron pszenny 50g, mięso wieprzowe 60g, cebula 2g, pomidor 60g, olej rzepakowy 5g, kompot wiśniowy 200ml, cukier 5g [1,3,7]

08.11.2018r.

Czwartek

Pieczywo pszenno - żytnie 70g, masło 10g, ser biały 30g, ogórek świeży 30g, papryka świeża 30g, kawa na mleku 200ml, cukier, ziarno słonecznika [ 1,7]

Rosół z makaronem: makaron pszenny nitki 50g, włoszczyzna 30g,

Potrawka z kurczaka z ziemniakami: mięso z kurczaka 100g, marchewka 20g. pietruszka 20g, Surówka z marchewki i jabłka: marchew 40g, jabłko 30g, cukier 2g, kompot wiśnia - jabłko 200ml, cukier 5g, ciastko zbożowe [1,3,7]

09.11.2018r.

Piątek

Bułka grahamka 50g, masło 10g, ser żółty 20g, szynka wieprzowa 20g, ogórek świeży 15g, herbata owocowa 200ml, cukier 5g, jabłko [1,7]

 

Zupa pomidorowa z ryżem: włoszczyzna 100g, śmietana wiejska 18% 20g, mąka pszenna 2g, ryż 20g, koncentrat pomidorowy 10g,

Ziemniaki 100g, ryba miruna 100g, jajko 15g, bułka tarta 20g, olej rzepakowy 20g, surówka z kapusty kwaszonej: kapusta 50g, marchew 25g, cebula 2g, jabłko 25g, cukier 5g, kompot truskawka - jabłko 200ml, cukier 5g, mandarynka [1,3,4,7]

                                                                                                     Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jajka i produkty pochodne

4.Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (archaidowe

6.Soja i produkty pochodne

7.Mleko i produkty pochodne

8.Orzechy

9.Serer i produkty pochodne

10.Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne

12.Dwutlenek siarki

 

             13.Łubin

 

14.Mięczaki

 

 

         

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Używane przyprawy: pieprz majeranek, bazylia, liść pietruszki, kopru , zioła prowansalskie mogą zawierać śladowe ilości alergenów 1,2,4,7,9,10,11,12,13 według oświadczenia producenta.

Zastrzega się zmiany w jadłospisie:

INTENDENT:                                                                                            DYREKTOR:

 

JADŁOSPIS

 

Data

Śniadanie

Obiad

 

12.11.2018r.

Poniedziałek

 

 

 

Pieczywo razowe 70g, masło 7g, schab pieczony 20g, pomidor 30g, herbata malinowa 200ml, cukier 5g, jabłko [1,7]

Żurek z jajkiem i kiełbasą drobiową: włoszczyzna 30g, śmietana wiejska 18% 20g, zakwas 20g, jajka 30g, kiełbasa 20g,

Makaron z sosem jogurtowo truskawkowym: makaron pszenny 50g, jogurt naturalny 20g, truskawki 70g, cukier 7g, kompot truskawkowo- jabłkowy 200ml, cukier 5g, bułka z serem [1,7,3]

 

13.11.2018r.

Wtorek

Bułka maślana 40g, masło 7g, dżem wiśniowy 10g, mleko 2% 200ml, płatki kukurydziane i zbożowo- czekoladowe 30g, ziarno słonecznika

[1,7]

Krupnik z kaszy jęczmiennej: włoszczyzna 30g, kasza jęczmienna 25g,

Kotlet schabowy z ziemniakami: ziemniaki 100g, schab 100g, jajko 3g, bułka tarta 15g, olej rzepakowy15g, surówka z kapusty pekińskiej: kapusta 40g, marchew 30g, jabłko 30g, cebula 2g, majonez 10g, kompot porzeczkowy 200ml, cukier 5g [1,3,7]

 

14.11.2018r.

Środa

 

 

 

Pieczywo pszenno -żytnie 70g, masło 7g, jajko gotowane 30g, ogórek świeży 30g, kawa zbożowa na mleku 200ml, cukier 5g, winogron [1,3,7]

Zupa ziemniaczana: włoszczyzna 30g, kiełbasa drobiowa 20g, ziemniaki 50g, masło 2g, mąka pszenna 2g, przecier pomidorowy 2g,

Łazanki z mięsem i kapustą: makaron pszenny 40g, mięso wieprzowe 50g, kapusta kiszona 40g, cebula 2g, olej rzepakowy 2g, kompot wiśnia - jabłko 200ml, cukier 5g, [1,7,3]

 

15.11.2018r.

Czwartek

Bagietka pszenna 70g, masło 7g, dżem wiśniowy 10g, jogurt gratka 150g, kakao na mleku 200ml, cukier 5g, marchewka [1,7]

Zupa pomidorowa: włoszczyzna 30g, makaron pszenny 50g,  przecier pomidorowy 10g, śmietana wiejska 18% 20g, mąka pszenna 2g,

 Gulasz z indyka z ziemniakami : mięso indycze 100g, cebula 2g, mąka pszenna 5g, olej rzepakowy 5g, ogórek kwaszony 50g, kompot wiśnia- porzeczka 200ml, cukier 5g, ciastko zbożowe [1,3,7]

 

16.11.2018r.

Piątek

Bułka kajzerka 50g, masło 7g, szynka drobiowa 20g, sałata zielona 5g, pomidor 30g, herbata malinowa 200ml, cukier 5g, [1,7]

 

Zupa ogórkowa z ryżem: włoszczyzna 30g, ogórek kiszony 20g, ryż 20g, śmietana wiejska 18% 20g, mąka pszenna 2g,

Kopytka z serem: mąka pszenna 50g, ziemniaki 80g, jajko 20g, ser biały 30g, masło 5g, kompot wiśnia - porzeczka 200ml, cukier 5g, banan[1,7,3]

 

 

                                                                                                     Alergeny występujące w posiłkach:

 

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jajka i produkty pochodne

 

4.Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (archaidowe)

6.Soja i produkty pochodne

 

7.Mleko i produkty pochodne

8.Orzechy

9.Serer i produkty pochodne

 

10.Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne

12.Dwutlenek siarki

 

 

             13.Łubin

 

14.Mięczaki

 

 

             

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Używane przyprawy: pieprz majeranek, bazylia, liść pietruszki, kopru , zioła prowansalskie mogą zawierać śladowe ilości alergenów 1,2,4,7,9,10,11,12,13 według oświadczenia producenta.

Zastrzega się zmiany w jadłospisie:

INTENDENT:                                                                                            DYREKTOR:

 

JADŁOSPIS

 

Data

 

Śniadanie

 

Obiad

 

19.11.2018r.

Poniedziałek

 

 

 

 

Pieczywo pszenno -żytnie 70g, masło 7g, serdelki drobiowe na gorąco 50g, ketchup 10g, ogórek świeży 30g, herbata malinowa 200ml, cukier 5g, jabłko [1,7]

 

Barszcz czerwony z ziemniakami: włoszczyzna 30g, śmietana 18% 20g, zakwas 20g, burak czerwony 100g, mąka pszenna 2g, ziemniaki 100g,

Makaron pszenny z serem i musem bananowym:

Makaron 50g, masło 5g, ser biały 30g, banany 40g, jogurt naturalny 20g, miód 5g, kompot truskawkowo- jabłkowy 200ml, cukier 5g,

Bułka z jagodami [1,7] 

20.11.2018r.

Wtorek

Bagietka pszenna 40g, masło 7g, miód 5g, płatki kukurydziane i zbożowo- czekoladowe 30g, mleko 2% 200ml, ziarno dyni [ 1,7]

 

Zacierka na rosole: makaron pszenny 50g, włoszczyzna 30g, porcja z kurczaka 80g,

Pulpety wieprzowe z ziemniakami: ziemniaki 100g, mięso wieprzowe 100g, cebula 2g, jajko 10g, bułka pszenna 10g, mąka pszenna 5g, olej rzepakowy 10g, surówka wielowarzywna: marchew 30g, jabłko 20g, ogórek kiszony 30g, cebula 2g, majonez 10g, kompot porzeczkowo - jabłkowy 200ml,  cukier 5g, kostka jabłkowa [1,7]

21.11.2018r.

Środa

 

 

 

Pieczywo pszenno - żytnie 70g, masło 7g, ser biały 30g, pomidor 30g, kawa zbożowa na mleku 200ml cukier 5g winogron [1,7]

Zupa kalafiorowa z ziemniakami: włoszczyzna 30g, ziemniaki 80g, śmietana wiejska 18% 20g, kalafior 50g, mąka pszenna 2g,

Risotto mięsno warzywne: ryż 50g, mięso z kurczaka 60g, warzywa 60g, olej rzepakowy 5g, surówka z ogórka kwaszonego, kompot wiśniowy 200ml, cukier 5g, kiwi [1,7]

22.11.2018r.

Czwartek

Bułka kajzerka 50g, masło 7g, ser żółty 15g, szynka drobiowa 20g, ogórek świeży 15g, papryka czerwona świeża15g, kakao na mleku 200ml, cukier 5g, marchewka [1,7 ]

Rosół z makaronem: włoszczyzna 30g, porcja z kurczaka 50g, makaron pszenny 50g,

Mięso z kurczaka z ziemniakami: ziemniaki 100g, mięso z kurczaka 100g, masło 5g, surówka z marchwi i jabłka: marchew 40g, jabłko 30g, cukier 2g, kompot wiśnia - jabłko 200ml, cukier 5g ciastko zbożowe [1,7]

23.11.2018r.

Piątek

Pieczywo razowe 60g, masło 7g, pasztet drobiowy 20g, pomidor 30g, herbata owocowa 200ml, cukier 5g, [1,3,7]

 

Zupa koperkowa z ryżem: włoszczyzna 30g, ryż biały 20g, śmietana wiejska 18% 20g, koperek świeży 1g, mąka pszenna 5g,

Ziemniaki 100g, ryba miruna 100g, jajko 15g, bułka tarta 20g, olej rzepakowy 20g, surówka z kapusty kwaszonej: kapusta 50g, marchew 25g, cebula 2g, jabłko 25g, cukier 5g, banan [1,3,4,7]

                                                                                                     Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jajka i produkty pochodne

4.Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (archaidowe

6.Soja i produkty pochodne

7.Mleko i produkty pochodne

8.Orzechy

9.Serer i produkty pochodne

10.Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne

12.Dwutlenek siarki

 

             13.Łubin

 

14.Mięczaki

 

 

         

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Używane przyprawy: pieprz majeranek, bazylia, liść pietruszki, kopru , zioła prowansalskie mogą zawierać śladowe ilości alergenów 1,2,4,7,9,10,11,12,13 według oświadczenia producenta.

Zastrzega się zmiany w jadłospisie:

INTENDENT:                                                                                            DYREKTOR: