Kalendarium

Czwartek, 2019-01-24

Imieniny: Felicji, Roberta

Statystyki

  • Odwiedziło nas: 297227
  • Do końca roku: 341 dni
  • Do wakacji: 148 dni
Jesteś tutaj:
  1. Start
  2. Jadłospis

Jadłospis

 

 

 

JADŁOSPIS

 

Data

 

Śniadanie

 

Obiad

07.01.2019r.

Poniedziałek

                        

 

 

Pieczywo pszenno - żytnie 70g, masło 7g, schab pieczony 20g, pomidor 40g, herbata malinowa 200ml, cukier 5g, jabłko[1,7]

Kapuśniak z kiełbasą drobiową: kapusta kwaszona 50g, włoszczyzna 30g, kiełbasa drobiowa 20g, masło 2g, mąka pszenna 2g, ziemniaki 40g, koncentrat pomidorowy 10g,

Makaron zapiekany z jabłkami: makaron 50g, jabłka 20g, cukier 5g, masło 1g,  kompot truskawkowo jabłkowy 200ml, miód 6g , bułka z serem [7]  

08.01.2019r.

Wtorek

Bułka maślana 40g, masło 7g, dżem wiśniowy 10g, mleko 2% 200ml, płatki kukurydziano i zbożowo czekoladowe 30g, marchewka [1,7]

Zupa pomidorowa z makaronem: makaron pszenny 50g, włoszczyzna 30g, przecier pomidorowy 15g, śmietana wiejska 18% 20g, mąka pszenna 2g,

Bitki wieprzowe z ziemniakami: schab wieprzowy 100g, mąka pszenna 2g, olej rzepakowy 10g, cebula 2g, ziemniaki 100g,

Surówka z buraczków zasmażanych: burak 50g, masło 2g, mąka pszenna 2g, cebula 2g, kompot truskawkowo- wiśniowy 200ml, cukier 5g, [1,3,7]

09.01.2019r.

Środa

 

 

 

Pieczywo pszenno żytnie 70g, masło 7g, jajko gotowane 30g, ogórek świeży 30g, kawa zbożowa na mleku 200ml, cukier 5g, winogron [1,3,7]

Zupa wiejska z kiełbasą i groszkiem zielonym: włoszczyzna 30g, ziemniaki 50g, masło 2g, mąka pszenna 2g, przecier pomidorowy 2g, kiełbasa drobiowa 20g, groszek zielony 3g,

Łazanki z mięsem i kapustą: makaron pszenny 40g, mięso wieprzowe 40g, kapusta kiszona 40g, cebula 2g, olej rzepakowy 2g, kompot porzeczkowy 200ml, cukier 5g, banan [1,3,7]

10.01.2019r.

Czwartek

Pieczywo razowe 70g, masło 7g, ser biały 30g,  pomidor 40g, kakao na mleku 200ml, cukier 5g, jabłko [1,7]

Zacierka na rosole: makaron pszenny 50g, włoszczyzna 30g, porcja z kurczaka 80g,

Ziemniaki 100g, filet z kurczaka smażony 100g, jajko 3g, bułka tarta 15g, olej rzepakowy 15g, surówka wielowarzywna: ogórek kiszony30g, marchewka30g, jabłko 20g, cebula 2g, majonez 10g, kompot jabłkowy 200ml, cukier 5g, ciastko zbożowe [1,3,7]

11.01.2019r.

Piątek

Bułka pszenna 40g, masło 7g, szynka drobiowa 20g, papryka świeża 30g, herbata owocowa 200ml, cukier 5g, ziarno słonecznika

[1,7]

Zupa koperkowa z ryżem: włoszczyzna 30g, ryż biały 20g, śmietana wiejska 18% 20g, koperek świeży 1g, mąka pszenna 5g,

Naleśniki z serem białym i musem truskawkowym; mleko 2% 60ml, mąka pszenna 40g, jajko 15g, olej rzepakowy 5g, cukier 10g, jogurt naturalny 6g, ser biały 30g, truskawka mrożona 30g, kompot porzeczka- jabłko 200ml, cukier 5g, mandarynka [1,3,7] 

                                              Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jajka i produkty pochodne

4.Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (archaidowe

6.Soja i produkty pochodne

7.Mleko i produkty pochodne

8.Orzechy

9.Serer i produkty pochodne

10.Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne

12.Dwutlenek siarki

 

             13.Łubin

 

14.Mięczaki

 

 

         

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Używane przyprawy: pieprz majeranek, bazylia, liść pietruszki, kopru , zioła prowansalskie mogą zawierać śladowe ilości alergenów 1,2,4,7,9,10,11,12,13 według oświadczenia producenta.

Zastrzega się zmiany w jadłospisie:

INTENDENT:                                                                                            DYREKTOR: